fotka.pl
UWAGA: Fałszywe linki do Fotka.pl
W ciągu ostatniej godziny dostałem kilkanaście sygnałów, że ktoś podszywa się pod nasz serwis i rozsyła maile kierujące na fałszywe serwery Fotka.pl. Na stronie podany jest komunikat z prośbą o zaktualizowanie Flash Playera. PROSZĘ TEGO NIE ROBIĆ - TO WIRUS.
zrodlo:http://images.google.com/imgres?imgurl=http://blog.fotka.pl/uploaded_images/Clipboard01-714152.gif&imgrefurl=http://blog.fotka.pl/2007/11/uwaga-faszywe-linki-do-fotkapl.html&h=673&w=917&sz=38&hl=pl&start=18&tbnid=iF52OhBsWUO2SM:&tbnh=108&tbnw=147&prev=/images%3Fq%3Dfotka.pl%26gbv%3D2%26hl%3Dpl
Wirus zaatakował witrynę Fotka.pl
14.11.2007, 12:41, czytań: 1238, Źródło: Fotka.pl
Na blogu najpopularniejszej witryny społecznościowej w Polsce pojawiła się wypowiedź szefa Fotki, Rafała Agnieszczaka, który przestrzega przed zawirusowanymi stronami swojego serwisu.
Autor: Dawid Kulbaka
Internauci dostają maile rzekomo od Fotki.pl, które kierują na fałszywe serwery.
- W ciągu ostatniej godziny dostałem kilkanaście sygnałów, że ktoś podszywa się pod nasz serwis i rozsyła maile kierujące na fałszywe serwery Fotka.pl. Na stronie podany jest komunikat z prośbą o zaktualizowanie Flash Playera. Proszę tego nie robić - to wirus – apeluje Agnieszczak.
Na fałszywej stronie użytkownika „Sexy25” pojawia się prośba o zaktualizowanie Flash Playera w wersji 9.0.47. Na razie nie wiadomo co się dzieje po kliknięciu na link. Niemniej radzimy nie sprawdzać.
zrodlo:http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.webinside.pl/img/materialy/fotka_wirys.gif&imgrefurl=http://www.webinside.pl/news/4273&h=294&w=400&sz=76&hl=pl&start=20&tbnid=94fs1Ikdz7xc8M:&tbnh=91&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dfotka.pl%26gbv%3D2%26hl%3Dpl

digg it
del.icio.us